САД одлучиле да Русију прогласе „царством зла“

© PixabayГрб Русије
Грб Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе одлучиле су да прогласе Русију за „царство зла“ спроводећи политику прекрајања света, изјавио је за Спутњик члан Одбора за одбрану Савета федерације Русије Франц Клинцевич.
Дамаск у Сирији - Sputnik Србија
Дамаск: Оптужбе о примени хемијског оружја — покварена плоча

„Стиче се утисак да психолошки информациони рат против Русије добија нови квалитет. Чини се да сви ови напади на Русију, укључујући и неосноване оптужбе њених савезника о употреби хемијског оружја у Сирији, нису само наставак антируске хистерије која има дугу традицију у америчкој политици“, рекао је сенатор.

Према његовим речима, постоји јасан покушај да се Русија прогласи за „царство зла“, као што је то био случај са Совјетским Савезом. „Наравно, то нема никакве везе са идеологијом. Ради се о још једном прекрајању света. Али у овом случају ништа неће успети“, нагласио је Клинцевич.

Раније је председник САД Доналд Трамп оптужио Русију и Иран да подржавају Дамаск, који је, наводно, крив за хемијски напад у сиријском граду Думи. Русија је већ негирала информацију о хлорној бомби која су наводно бациле сиријске владине снаге на Думу. Министарство спољних послова Русије саопштило је да је циљ ових клевета о употреби отровних супстанци од стране сиријске војске заштита терориста и оправдавање могућих спољних напада.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала