Захарова: Скрипаљева мачка се припрема за извршење задатка

© REUTERS / Hannah McKayПолиција окружује кућу бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља у Солсберију
Полиција окружује кућу бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља у Солсберију - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова нашалила се током гостовања на телевизији „Русија 1“ у вези са судбином мачке која је побегла из куће бившег пуковника Главне обавештајне управе (ГРУ) Русије Сергеја Скрипаља у британском Солсберију.
Грб на згради амбасаде Русије у Лондону - Sputnik Србија
Руска амбасада: Ако нисте повезани са злочином, зашто уништавате доказе

„Друга мачка под псеудонимом Мусја је побегла. Могу да кажем да се потпуковник Кошкина (Мачкић) налази на територији Велике Британије и да се припрема да изврши добијени задатак. Засад више ништа не могу да кажем“, нашалила се Захрова.

Раније су два морска прасета угинула од жеђи у Скрипаљевој кући коју је опколила полиција. Британске власти такође су саопштиле да је мачак Неш ван Дрејк пронађен у стању стреса и морао је да се успава.

Братаница Сергеја Скрипаља, Викторија, изјавила је да је он имао две домаће мачке. Судбина мачке која је побегла је непозната.

Раније је представник амбасаде Русије у Лондону рекао да се стиче утисак да су љубимци Сергеја Скрипаља могли бити уништени као „непријатни докази“. 

Бивши пуковник ГРУ Сергеј Скрипаљ, који је радио за британску обавештајну службу, и његова ћерка Јулија, отровани су 4. марта у британском Солсберију, што је изазвало велики међународни скандал. Лондон тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234, које британске власти називају „новичок“, умешана Москва, што руска страна категорички негира.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала