Грчка: Тражи се доживотна казна за Србе са Закинтоса

© AP Photo / John GramlichБакари Хендерсон - лево
Бакари Хендерсон - лево - Sputnik Србија
Пратите нас
За седам српских држављана који су међу девет оптужених за убиство Американца Бакарија Хендерсона на Закинтосу, у оптужници се тражи најстрожа казна доживотног затвора, пише данашња „Политика“.

Како пише лист, истрага је установила да је младић умро за 11 секунди од удараца ногом у главу и да један од учесника у кривичном делу није никада идентификован.

Према одлуци већа за прекршаје Закинтоса, та казна се тражи у оптужници на 55 страница за деветорицу учесника у том кривичном делу, а шесторици актера, српских младића, судиће се за „тешко кривично дело убиства без предумишљаја у спокојном психичком стању“.

Полиција - Sputnik Србија
Албанац убио адвоката који је требало да брани Србе на Закинтосу

За дело „директног саучесништва у убиству без предумишљаја“ ће се судити једном, а преосталој двојици за дело „покушаја убиства“.

Грчки медији, како се наводи, и сада као и у јулу 2017, када се убиство у којем су учествовала седморица Срба догодило, ову вест објављују као најважнију, подсећајући на детаље трагичног догађаја испред бара у Лаганасију, преносећи детаље оптужнице и захтев да се актерима продужи притвор уз констатацију да је реч о „једном од најбруталнијих убистава виђеном међу младима“.

Истрага је установила да је један од актера имао и „боксер“ на руци и да је несрећни младић настрадао одмах, тачније за 11 секунди од једног ударца у главу, а у оптужници је подвучено да су и тада, иако је младић био у несвести, наставили да га ударају несмањеном жестином.

„… Следе још два ударца ногом у главу које наноси деветооптужени и, на крају, иживљавање над већ мртвим телом са два ударца у главу завршава десети починилац који досад није идентификован. Истрага је установила да је реч о смеђем младићу од 20 година, висине 180 центиметара у белој блузи и фармеркама који се на снимку види како задаје последње ударце већ мртвом Бакарију. Све у свему, више од 20 удараца ногом у главу“, наводи се у оптужници.

Према закључку судија на Закинтосу, „млади Американац је био нападнут са намером да буде убијен“.

Родитељи убијеног Тексашанина, који је од детињства маштао о томе да отпутује у Грчку, где је намеравао да трага за идејама за своју модну колекцију, најављују да ће тражити и компензацију, а информација о почетку суђења засад нема.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала