Медведев: Нећемо заборавити онима који су били против нас

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаРуски премијер Дмитриј Медведев
Руски премијер Дмитриј Медведев - Sputnik Србија
Пратите нас
Заштитићемо Русију од терориста и онемогућићемо претварање Блиског истока у глобални терористички камп, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев.

„Ми смо заштитили своју кућу од терориста, спречивши да се Блиски исток претвори у глобални терористички камп“, рекао је Медведев.

Он је нагласио да је Русија претворила изазове у стимуланс развоја.

„Ових шест година било је време за откривања себе, нових могућности. Схватили смо да треба да задовољавамо сопствене потребе. И на индустријским производима све чешће пише: ’Направљено у Русији‘. И то је најважније, јер је то добро урађено“, рекао је премијер.

Медведев је додао да је Русија вратила себи статус аграрне силе.

„Нашу пшеницу купује цео свет“, рекао је Медведев.

Санкције, финансијска криза, пад берзи претио је Русији катастрофом, али је Русија почела да се уздиже, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев, говорећи у Државној думи о раду Владе.

„Светска финансијска криза, пад берзе, санкције, затварање финансијских и технолошких тржишта — од таквих корака нема имунитета чак ни здрава економија. А нашој — са њеним структуралним проблемима — претила је катастрофа. Међутим, ми не само да смо преживели. Ми смо почели да се развијамо. Колико год да нас ометају споља“, рекаo је Медведев.

Руски премијер је изјавио да ће Русијa изаћи на крај са притиском нових санкција Русије и да ће их окренути на сопствену корист.

„Међутим, нећемо заборавити оне који настављају антируску политику, ко наноси штету нашој држави“, обећао је Медведев.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала