Руски амбасадор у УН: Свет се креће ка опасној граници

© REUTERS / Lucas JacksonАмбасадор Русије у УН Василиј Небензја у Савету безбедности УН
Амбасадор Русије у УН Василиј Небензја у Савету безбедности УН - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички медији слушају изјаве руске стране у Савету безбедности УН, али су њихови извештаји прилично оскудни, изјавио је амбасадор Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја на телевизији „Русија 1“.
Заседање Савета безбедности УН - Sputnik Србија
СБ УН о сиријској кризи: Велике силе се нису договориле (видео)

„Наравно да чују. У америчкој штампи такође се наводе референце, али наравно, јасно је да су ове референце ограничене и то није најважније што сам хтео да кажем на неком заседању“, одговорио је Небензја на питање да ли америчка штампа објављује и чује изјаве руског амбасадора у Савету безбедности УН.

Он је додао да Русија са зебњом посматра како се свет креће ка опасној граници.

„Отворено говоримо да са зебњом посматрамо како се свет, нажалост, креће ка опасној граници“, нагласио је он.

Русију слушају многи, али је не чују главни партнери који се припремају за авантуре са „погубним усхићењем“, рекао је амбасадор.  

Нацрт америчке резолуције о истрази „употребе хемијског оружја“ у Сирији, који је у уторак блокиран на састанку Савета безбедности УН, од старта је био немогућ и Запад је знао за то, рекао је Небензја.

„Резолуција на коју смо ставили вето отпочетка није имала шансе и то су врло добро знали наши партнери. Знали су и чиме ће се завршити гласање. И ми смо говорили о томе“, објаснио је Небензја.

Русија и Сједињене Америчке Државе су у уторак ставиле на гласање Света безбедности УН своје нацрте резолуција о истрази употребе хемијског оружја у Сирији. Ниједан од њих није прошао. Укупно су достављена три документа. Требало је да ови документи представљају одговор на недавне извештаје о хемијском нападу који се наводно догодио у сиријском граду Думи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала