Закерберг пред Конгресом: И моји подаци су били угрожени

© REUTERS / Aaron P. BernsteinВласник Фејсбука Марк Закерберг
Власник Фејсбука Марк Закерберг - Sputnik Србија
Пратите нас
Извршни директор и оснивач „Фејсбука“ Марк Закерберг данас је наставио сведочење у америчком Конгресу и открио да су и његови лични подаци били међу информацијама продатим, како је навео, малициозним трећим странама.

Закерберг је члановима Конгреса казао да је неизбежно да ће доћи до регулативе у индустрији друштвених медија.

„Интернет има растући значај широм света у животима људи и мислим да је неизбежно да ће бити потребна нека регулатива“, рекао је он у сведочењу пред Kомитетом за енергетику и трговину Представничког дома Конгреса.

Оснивач Фејсбука Марк Закерберг - Sputnik Србија
Закерберг пред Конгресом: Моја грешка, жао ми је

„Мој став није да не би требало да буде регулативе, већ такође сматрам да треба бити опрезан у вези тога каква се регулатива поставља“, навео је Закерберг.

Он је казао да веће, доминантније компаније као „Фејсбук“ имају ресурсе да се повинују владиној регулативи, али да би то могло бити теже за мање стартап компаније.

Закерберг је првог дана у сведочењу пред Конгресом рекао да је направио грешку и да му је жао што „Фејсбук“ није успео да заштити своје кориснике и њихову приватност.

У уводној речи пред Конгресом, где сведочи о скандалу са фирмом за анализу података „Кембриџ аналитика“, када су процурели подаци више од 50 милиона корисника друштвене мреже Фејсбук, Закерберг је казао да је сада јасно да нису урадили довољно да спрече да се овакве ствари користе и у лоше сврхе.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала