Без ограничења по Русији: Специјална картица уместо визе

CC BY 3.0 / Ministry of Telecom and Mass Communications of the Russian Federation / Fan ID. New design / Фан ИД
Фан ИД - Sputnik Србија
Пратите нас
Током Мундијала у Русији, странци ће са персоналном картицом — навијачким пасошем — моћи да обиђу и градове у којима се не играју утакмице.
Амбасадор Русије Александар Чепурин уручио је навијачке пасоше за Светско првенство у фудбалу - Sputnik Србија
Чепурину српски дрес, навијачи добили пасоше и једно изненађење (видео)

Странци који имају навијачку идентификациону картицу, у време одржавања Светског првенства у фудбалу у Русији моћи ће без визе да посете и оне руске градове у којима се не одржавају утакмице, изјавио је представник руског Министарства за телекомуникације и медије Андреј Черњенко.

„Навијачки пасош је картица која се издаје појединачно особи која ће моћи да је користи, без обзира на то које утакмице намерава да гледа. Погодности ће, на пример, моћи да се користе и на југу Русије“, навео је Черњенко.

Он је, такође, подсетио да навијачки пасош странцима омогућава да стигну у Русију без виза десет дана пре почетка турнира, односно од 4. јуна и да остану у Русији десет дана након завршетка Мундијала, до 25. јула.

Навијачки пасош је персонализована картица која је део система за идентификацију фудбалских навијача. Свако ко купи карту за сваку утакмицу Светског купа добиће навијачки пасош. Када се кандидовала за домаћина светског првенства, Русија се обавезала да ће свим навијачима, уз важећу карту, издати и навијачки пасош, који омогућава улазак у земљу без визе.

Русија ће од 14. јуна до 15. јула први пут бити домаћин ФИФА Светског првенства. Утакмице ће се играти у 11 градова —Калињинграду, Казању, Москви, Нижњем Новгороду, Ростову на Дону, Самари, Саранску, Сочију, Санкт Петербургу, Волгограду и Јекатеринбургу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала