Британија се извинила Русији због претреса „Аерофлотовог“ авиона

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Уђи у базу фотографијаА321 "Аерофлот"
А321 Аерофлот - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски центар за безбедност авио-летова извинио се Русији због изненадног претреса руског авиона А-321 компаније „Аерофлот“, који је крајем марта из Москве долетео у Лондон, изјавио је руски министар саобраћаја Максим Соколов.
Седиште британске полиције, Скотланд Јард, у центру Лондона - Sputnik Србија
Лондон: Претрес авиона у складу са процедурама борбе против организованог криминала

Како је рекао, британска страна је Министарству саобраћаја Русије послала објашњење због чега је претрес уопште спроведен, саопштивши да је то учинио Центар за безбедност летова, који функционише у оквиру Организације међународног цивилног ваздухопловства.

Соколов пак није прецизирао шта је наведено у објашњењу, иако је раније заменик министра унутрашњих послова Велике Британије Вен Волас рекао да је претрес инициран како би се спречио организован криминал.

Волас је тада рекао и да ништа неуобичајено није пронађено у авиону стога је и дата дозвола да летелица полети назад за Москву.

Подсетимо, након што је авион долетео на аеродром „Хитроу“ и након што су путници напустили летелицу, изненада су у њу ушли полицајци и инсистирали да посада напусти авион како би га прегледали без особља.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала