Порошенко оптужио Асада за злочин против човечности

© Пресс-служба президента Украины / Уђи у базу фотографијаПетро Порошенко
Петро Порошенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Украјине Петро Порошенко рекао је да је напад САД, Велике Британије и Француске на Сирију био „изнуђен, али оправдан корак“. У саопштењу објављеном на Твитеру украјински председник је хемијски напад у Думи назвао „жестоким злочином против човечности“.

​„Напад међународне коалиције на објекте војне хемијске инфраструктуре Асадовог режима био је изнуђен, али оправдан корак. То је праведан одговор на хемијски напад у Думи 7. априла, који је однео животе десетина невиних људи. Украјина позива да се покрену сви могући механизми и инструменти Уједињених нација, укључујући Савет безбедности, како би се спречили слични злочини диктаторских режима у будућности“, рекао је Порошенко. 

САД, Велика Британија и Француска у суботу ујутру су извеле ракетне нападе на сиријске административне објекте који се, према њиховом мишљењу, користе за производњу хемијског оружја. 

Председник Русије Владимир Путин оценио је да су ови напади чин агресије против суверене државе и подсетио на то да ни руски војни експерти ни локални житељи нису потврдили да је било хемијског напада који је послужио као изговор за нападе САД, Велике Британије и Француске на Сирију.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала