Путин о нападу на Сирију: Понављају се Југославија, Ирак и Либија

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин изјавио је да је тренутна ескалација ситуације око Сирије деструктивна за целокупан систем међународних односа, те да ће историја поставити ствари на своје место"као што је већ установљено да је Вашингтон одговоран за масакр у Југославији, Ираку и Либији.

САД и њихови савезници напали су војне и цивилне објекте у Сирији кршећи повељу УН и међународно право, без одобрења Савета безбедности, рекао је Путин.

ПВО изнад Дамаска након напада на Сирију 14. априла - Sputnik Србија
Генералштаб Русије: Сиријски ПВО оборио 71 крстарећу ракету

„Русија најоштрије осуђује напад на Сирију, у земљи у којој руски војници помажу властима да се изборе са тероризмом“, истакао је.

Он је додао и да ће Русија сазвати хитну седницу Савета безбедности УН како би се размотрило агресивно понашање САД и њихових савезника у Сирији.

Путин је рекао и да агресија на Сирију додатно компликује већ тешку хуманитарну ситуацију у земљи, као и да иницира нови талас миграната.

Руски председник је нагласио и да Вашингтон својим акцијама подстиче тероризам и доноси страдања грађанима Сирије.

„Група западних земаља је на најциничнији начин занемарила чињеницу да су стручњаци Међународне организације за хемијско оружје и покренула војну операцију пре званичних резултата истраге“, закључио је Путин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала