Кремљ: Санкције су уобичајена пракса за Америку

© Sputnik / Валерий Шустов / Уђи у базу фотографијаКремљ је руски назив за централни део руских средњовековних утврђених градова. Често се означава и најпознатији од свих — московски, подигнут између 12. и 15. века.
Кремљ  је руски назив за централни део руских средњовековних утврђених градова. Често се означава и најпознатији од свих — московски, подигнут између 12. и 15. века. - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол председника Русије Дмитриј Песков није изненађен одлуком САД да одложи увођење нових санкција против Русије. Он сматра да је рано говорити да је Вашингтон таквим гестом показао добру вољу.
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп није случајно „повукао ручну“ према Русији

Песков је казао да је рано на основу једног дана говорити и давати оцену.

„Кремљ више ништа не може да изненади“, рекао је Песков.

„Према нашем мишљењу, једине легитимне санкције су оне које уводи СБ УН“, подсетио је портпарол руског председника.

Само у 20. веку санкције у свету су биле уведене 174 пута, од којих су 110 увеле САД.

„Нажалост, санкције су уобичајена пракса спољне политике САД са којом се не можемо сложити и сматрамо их незаконитим“, додао је он.

Претходно је стална представница САД при УН Ники Хејли изјавила да ће САД у понедељак објавити нове ограничавајуће мере против Русије због односа Москве са Дамаском. Међутим, амерички председник Доналд Трамп је донео одлуку да обустави процес увођења нових економских санкција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала