Вучић: Сачекаћемо три и по месеца, али нећемо дочекати

© Tanjug / DRAGAN KUJUNSDZICПредседник Александар Вучић
Председник Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија сачекати три и по месеца, како је речено, за формирање ЗСО, али се, како каже, то неће догодити.
Војна парада тзв. Косова у Приштини одржана 17. феб. 2013. - Sputnik Србија
ЕУ: ЗСО по законима Косова, Српска листа: Да, али када их прилагоде Бриселском споразуму

Вучић је за РТС рекао да ће сутра разговарати са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини, од које очекују речи охрабрења и додао да ће главна тема разговора бити однос Београда и Приштине.

„Суштински ми разговарамо о односу Београда и Приштине, а све остало је десет одсто наших разговора. Тај однос представља највећу нашу препреку ка европском путу“, рекао је он.

Председник Србије је нагласио да из Бриселског споразума једино договор о формирању Заједнице српских општина није остварен, али, како наводи, томе се ни не нада.

„Сачекаће Србија три и по месеца за ЗСО, али ја вам сада кажем — нећемо га дочекати. Наша позиција је чиста, али тешка, ужасно тешка. Ми не разговарамо са Албанцима него са државама које су стварали независно Косово, са Американцима, Великом Британијом… Нама су руке везане, а наш циљ и интерес је да сачувамо безбедност“, рекао је он.

Б92, РТС

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала