Путин честитао новом председнику Државног савета Кубе

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин приликом сусрета с Мигелом Дијасом Канелом Бермудесом у Кремљу
Председник Русије Владимир Путин приликом сусрета с Мигелом Дијасом Канелом Бермудесом у Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је Мигелу Дијасу Канелу поводом избора за председника Државног савета Кубе и потврдио спремност за блиску сарадњу посвећену даљем јачању стратешког партнерства двеју земаља, саопштила је прес-служба Кремља.

„Шеф руске државе је рекао да верује да ће под руководством Мигела Дијаса Канела Бермудеса земља наставити самоуверено да иде ка циљевима које је прогласила Кубанска револуција и да ће напредовати у социјално-економском развоју“, наведено је у саопштењу. 

Мигел Дијас-Канел - Sputnik Србија
Инжењер уместо генерала: Куба добија новог председника Мигела Дијас Канела

Путин је нагласио да Русија високо цени односе с Кубом, који су засновани на „чврстој традицији пријатељства и узајамног поштовања“. 

Председник Русије је упутио и телеграм досадашњем кубанском лидеру Раулу Кастру, у којем му је захвалио за дугогодишњу сарадњу која је допринела развоју односа Русије и Кубе. 

Путин је нагласио да је Кастро „веома поштован као велики пријатељ Русије, као мудар и далековид политичар који је учинио много тога за решавање социјално-економских задатака који стоје пред Кубом, као и за заштиту њеног државног суверенитета и јачања њене позиције на међународној арени“. 

Руски председник је додао да је уверен да ће делатност Кастра на челу Комунистичке партије Кубе и даље доприносити јачању стратешког партнерства двеју земаља. 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала