„Новинари, зашто ми не верујете?“ Шешељ први пут о гажењу хрватске заставе

Пратите нас
Лидер СРС-а Војислав Шешељ, дан после инцидента са хрватском заставом у Скупштини Србије, обратио се новинарима и рекао да ће и даље „пљувати, газити и палити заставу хрватске усташке државе“, али је главна тема прес-конференције била да ли се то заиста и догодило, јер нико од новинара то није видео.

„Е, ово је права завера. Ја хоћу нови судски поступак, а ви кажете није се десило. Не знам шта да вам одговорим. Зашто бих измислио? Да ли ми баш сви новинари не верују? Има ли неко да верује?“, питао је Шешељ.

Пошто новинари нису одговорили, Шешељ је закључио:

„Нико? Е, ово је је права новинарска завера данас. Мораћемо поново“, рекао је Шешељ.

Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Шешељ газио хрватску заставу, Јандроковић прекинуо посету: Повређено нам је достојанство

„Заиста је невероватно да ви сумњате да се догађај десио, али десио се, а чак и да се није десио, ефекат је сасвим солидан“, додао је лидер радикала.

Он је навео да је скупштинско обезбеђење видело да се то догодило, те да су се радикали „рвали са њима“.

„Чланови делегације су чули кад сам им опсовао мајку. Прво сам рекао да сам им згазио хрватску усташку заставу и онда сам им опсовао свима мајку усташку. А шта ви хоћете да кажете, да смо се измислили, а будале населе? Па, то би било изванредно да је тако, али нисмо измислили“, рекао је Шешељ.

Он је позвао новинаре да питају министра унутрашњих послова да ли има снимак са улаза у Скупштину.

Претходно је навео да „српске патриоте и часни Срби подржавају оно што су Филип Стојановић и он урадили пред Народном скупштином“ и приметио да се после тога „дигла и кука и мотика“, те да су реаговали и председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и председница Народне скупштине Маја Гојковић.

„Каже председник: ’Не може се извргавати руглу застава ниједне суверене земље‘. Е, може, јер под том заставом је извршена агресија на Републику Српску Крајину. Две стотине хиљада Срба је протерано, а неколико хиљада цивила побијено и под том заставом усташки режим је протерао више од 300.000 Срба“, рекао је он.

Шешељ је рекао да је СРС поносна на свој велики митинг од 6. маја 1992. године и најавио да ће поново у „српским Хртковцима“ одржати митинг на Ђурђевдан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала