Газа: Израелски војници убили четворицу Палестинаца

© Sputnik / Ibraheem Abu MustafaПалестински демонстратор држи секиру током сукоба са израелским трупама у граду Гази 30. марта 2018.
Палестински демонстратор држи секиру током сукоба са израелским трупама у граду Гази 30. марта 2018. - Sputnik Србија
Пратите нас
Израелски војници, који су пуцали с друге стране ограде на граници појасе Газе и Израела, убили су четворицу Палестинаца, укључујући 15-огодишњег дечака, а ранили више од 150 њих, саопштили су здравствени званичници.
Израелски авион - Sputnik Србија
Израел опет подигао авионе: Бомбардован Појас Газе

Број Палестинаца које су убили израелски војници током протеста од краја марта тиме је порастао на 32, док је више од 1.600 особа рањено у протекле три недеље, показују подаци Министарства здравља Газе, наводи АП.

Неколико хиљада Палестинаца учестовало је у протестима против израелске блокаде, захтевајући "право на повратак" на садашњу територију Израела, што су четврте масовне демонстрације од краја марта.

Министарство здравља Газе навело је да су тројица убијених мушкараца имала око 20 година, а да је четврта жртва 15-огодишњи дечак.

Укупно 729 учесника протеста је повређено, међу којима је и 156 оних који су рањени у пуцњави, наводи министарство и додаје да је петоро повређених у озбиљном стању.

Међу повређенима су и они који су претрпели последице сузавца, или су рањени гуменим мецима.     

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала