Код Ђаковице гробница са телима 20 Срба?

© AFP 2023Форензичари УН на месту масовне гробнице у Малишеву
Форензичари УН на месту масовне гробнице у Малишеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Недалеко од Ђаковице, на локацији за коју се претпоставља да је масовна гробница, крајем претходне недеље пронађени су посмртни остаци три особе, за које се верује да припадају Србима киднапованим 1998. и 1999. године, а сумња се да се ту налазе остаци још двадесетак особа, пишу „Вечерње новости“.

Ексхумацију тела три особе на поменутој локацији на периферији града потврдила је заменица директора Еулексовог Одељења за судску медицину Тарја Формисто, која је казала да је ископавање у току.

„Прве индиције су да остаци припадају жртвама убијеним током последњег рата на Косову. Њихова етничка припадност и други детаљи биће познати након ДНК анализе“, рекла је Формистова.

Резултати ДНК анализе биће познати до краја недеље.

„Вечерње новости“ преносе да су посмртни остаци пронађени у шахту који је својевремено коришћен за сметлиште, али је на врху забетониран плочом, због чега је и било тешко открити га.

Како се наводи, екипе које раде на ексхумацији, из Комисије за нестала лица Србије, али и Косова, као и представници Еулекса, не желе да откривају локацију, како се не би десило да посмртни остаци буду премештени на неку другу локацију, што се раније дешавало.

Танјуг, Вечерње новости

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала