Преговори о имену Македоније сутра и у Бечу

© PixabayБеч
Беч - Sputnik Србија
Пратите нас
Македонски и грчки министри спољних послова, Никола Димитров и Никос Коцијас, састаће се у среду у Бечу са посредником УН у преговорима око имена те бивше југословенске републике Метјуом Нимецом, потврдило је данас Министарство спољних послова у Атини.
Скопље - Sputnik Србија
Четири опције за промену имена Македоније, протест у Скопљу

Претходно је грчки портал „Инн“ подсетио на изјаву Коцијаса за „Радио 247“ да споразум о имену не може бити постигнут до НАТО самита у јулу.

„Врло је вероватно да ће се нови разговори односити на временски период, нешто што се помиње након састанка у Охриду“, пише грчки портал.

Димитров и Коцијас, како је већ најављено, након њиховог састанка у Охриду прошлог четвртка, састаће се још два пута — 3. и 4. маја у Солуну, а потом недељу дана касније у Суниону, у близини Атине.

У Солуну ће бити одржана регионална конференција на којој ће, поред домаћина Грчке, учествовати Македонија и Бугарска, преноси МИА.

На Суниону, чувеном по Посејдоновом храму, биће организована друга конференција посвећена европској будућности. Сунион се налази 70 километара југоисточно од Атине.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала