Русија: Сарађиваћемо са Француском, али не верујемо Макрону

© REUTERS / Stoyan NenovПредседник Француске Емануел Макрон на конференцији за медије након састанка са бугарским премијером Бојком Борисовим у Варни
Председник Француске Емануел Макрон на конференцији за медије након састанка са бугарским премијером Бојком Борисовим у Варни - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је спремна да у пуноправно сарађује са Француском, као и са сваком другом земљом која је заинтересована да се пронађе политичко решење сиријског конфликта, изјавио је заменик шефа комитета за безбедност Савета федерације Русије Евгеније Сербреников.

„Русија је у више наврата саопштавала да је са свима спремна да сарађује како би се пронашли нови начини решавања сиријског конфликта“, рекао је он одговарајући на изјаву француског председника Емануела Макрона да је Париз спреман да води дијалог са свима, а посебно са Русијом, како би се политички процес у Сирији покренуо са мртве тачке.

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Србија
Макрон: Остајемо да створимо „нову Сирију“

Истовремено, Серебреников је оценио да лично не верује превише у Макронове речи, поготову у светлу недавног напада западне коалиције на Сирију.

„Не верујем у његове речи — данас говори једно, јуче је говорио друго, поставља се питање шта ће говорити сутра“, упитао се сенатор.

САД, Француска и Велика Британија извеле су ракетне нападе на сиријске владине објекте, који се, према њиховом мишљењу, употребљавају за производњу хемијског оружја. 

Током војне операције на Сирију лансирано је више од 100 ракета, од којих су, према тврдњама руског Министарства одбране, 71 обориле снаге сиријске противваздушне одбране. 

Председник Русије Владимир Путин назвао је војну операцију агресијом на суверену државу, подсећајући да хемијски напад у Сирији није потврђен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала