Тачијев саветник: Прво правно-обавезујући споразум, па ЗСО

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC Приштина - архивска фотографија
Приштина - архивска фотографија - Sputnik Србија
Пратите нас
Блерим Шаља, политички саветник председника привремених косовских институција Хашима Тачија, изјавио је да Заједница српских општина неће бити формирана пре потписивања правно-обавезујућег споразума Београда и Приштине.

„Неће бити Асоцијације/Заједнице без обавезујућег споразума“, рекао је Шаља за Т7 у емисији „Пресинг“, пренела је РТК 2 на српском језику и додао:

Србија, непризнато Косово и ЕУ - илустрација - Sputnik Србија
Уцена на одложено: Шта нам је у ствари поручио Брисел (видео)

„Ово је питање које ће бити закључено у правно-обавезујућем споразуму и не може да се одвоји или третира као посебна тема, већ ће завршити, природно, као један од анекса обавезујућег споразума.“

Говорећи о недавно покренутој иницијативи косовских институција за израду статута Асоцијације, Шаља је рекао да је то „сложен процес“ с обзиром на неслагања између Београда и Приштине.

Према Бриселском споразуму потписаном пре пет година, Приштина је обавезна да формира Заједницу српских општина, али то до данас није учињено.

Српска листа и представници Срба на КиМ најавили су да ће, ако Приштина не формира ЗСО, они то учинити сами. Од тога се, међутим, одустало у очекивању да ће Приштина, ипак, испунити обавезу из Бриселског споразума у наредна три месеца, колико је остало до истека рока који јој је поставила ЕУ.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала