Покреће се кривични поступак против Порошенка због утаје пореза

© Sputnik / Alexander ZemlianichenkoПредседник Украјине Петро Порошенко
Председник Украјине Петро Порошенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински суд наложио је да се покрене кривични поступак против председника Петра Порошенка на основу оптужби да је формирао криминалну организацију за утају пореза, изјавио је бивши заменик главног тужиоца Ренат Кузмин.

Како је рекао, на истражитељима је сада да утврде да ли је он лично организовао ту фирму или је био гарантно лице, или су пак то учинили његови „пријатељи“.

Петро Порошенко, 2014 године - Sputnik Србија
Порошенко након одмора од пола милиона долара: Живот ми није шећер

Кузмин је прецизирао да је то већ десети поступак који је покренут против Порошенка, будући да је и раније Украјински суд обавезао безбедносне службе да покрену читав низ истрага.

Порошенко је још раније оптужен, између осталог, да је финансирао руску војску кроз своју компанију „Рошен“, али и да је незаконитим путем стекао велике количине новца преко фирме „Укргаздобичи“.

Поред тога, Порошенко се терети да је незаконитим путем одузео бившем губернатору Одесе Михаилу Сакашвилију држављанство, да је протерао његове телохранитеље и возаче из земље, да је давао мито посланицима како би се постављали државни тужиоци, али и због постојања тајних затвора у којима су се вршила мучења ухапшених због војне операције у Донбасу.

„За све то је одговоран наш незаборавни председник“, додао је Кузмин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала