Кремљ поздравља историјски догађај на Корејском полуострву

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ је задовољан стањем контаката лидера Северне и Јужне Кореје. Све састанке који могу да доведу до смањења напетости на Корејском полуострву и да омогуће даљи напредак у решавању кризе такође треба поздравити, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.
Ким Џонг УН и Мун Џае Ин - Sputnik Србија
Нова ера без рата: Ким жели уједињење две Кореје

Вест која је дошла са Корејског полуострва Песков је оценио као „веома позитивну“. Он је нагласио да је председник Русије Владимир Путин више пута нагласио да је од животне важности решавање кризе на Корејском полуострва.     

„Још једном понављам да процес решавања треба да буде заснован искључиво на директним разговорима две стране. У вези с тим, наравно, изазива задовољство чињеница да је такав контакт данас остварен“, прокоментарисао је Песков важност састанка Ким Џонг Уна и председника САД Доналда Трампа у контексту састанка лидера Северне и Јужне Кореје.    

„Поздрављамо само оне састанке који могу да доведу до смањења напетости на полуострву и да омогуће даљи напредак у решавању кризе“, нагласио је он.

Министарство иностраних послова Русије је саопштило да је спремно да помогне у успостављању сарадње Севера и Југа, укључујући путем развоја тростране кооперације у железничкој, електро-енергетској, гасној и другим областима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала