Помпео: Америка жели да се Русија придружи „демократском свету“

© Flickr / Gage SkidmoreМајк Помпео
Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе желе да се Русија придружи „демократском свету“ и спремне су за такав дијалог, а на Москви је да направи избор, изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.
Капитол у коме заседа Конгрес САД у Вашингтону - Sputnik Србија
Конгрес САД званично оптужио Русију за мешање у изборе

„Избор је на Владимиру Путину и на Русима. Волели бисмо да се они поново уједине с демократским светом и да се понашају другачије него данас. Спремни смо за такав дијалог. То је њихов избор, да ли желе да буду део тога или не“, рекао је Помпео на конференцији за новинаре одржаној у петак. 

Помпео је рекао да је „руска претња“ била тема министарског састанка земаља НАТО-а у Бриселу и да су се учеснице скупа обавезале да сарађују ради неутралисања ових ризика и ради обуздавања Русије. 

Амерички државни секретар је, такође, рекао да је Савет шефова дипломатије земаља НАТО-а у петак разговарао о евентуалном чланству Украјине у Алијанси, али да тој земљи предстоји још много рада да би се придружила том савезу. 

„Данас смо дискутовали о Украјини и њеном потенцијалном уласку у НАТО. Има много посла који треба обавити да би се то постигло“, рекао је Помпео.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала