Једно је кад хапсе Дудаковића, а друго када хапсе Србе

© Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да пуштање Атифа Дудаковића на слободу показује колика је фарса правосуђе у БиХ.

Додик је то рекао поводом одлуке Суда БиХ да ратног команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића и још 12 припадника тог корпуса пусти да се бране са слободе, преноси РТРС.

Архивска фотографија: Атиф Дудаковић /десно/ са командантом снага УН у Босни Мајклом Роузом /лево/ - Sputnik Србија
Без притвора за Дудаковића

„Ово најбоље показује колика је фарса правосуђе на нивоу БиХ и БиХ у целини. За егзактне и потврђене доказе, Суд БиХ није смео да пресуди јер се боји муслиманске јавности и био би изложен страшним притисцима“, рекао је Додик.

Према његовим речима, Дудаковић је након хапшења доведен пред Суд, где му је дозвољено да држи политички скуп, што је значило да ће одмах бити и пуштен на слободу.

Додик је оценио да је сасвим други случај када су Срби хапшени у вези са ратним злочинима и довођени у понижавајуће околности, а са Дудаковићем је било сасвим супротно.

„Јасно је да су правосудни органи БиХ под сталним притиском и утицајем бошњачких политичких и верских елита, које  компромитујући тужиоце и судије који раде на оваквим предметима обично издејствују или ослобађајућу пресуду или непроцесирање“, рекао је Додик.

Како је казао, овом одлуком је Суд БиХ потврдио оно што је он рекао када је Дудаковић ухапшен — да није оптимиста, јер им је било потребно чак 12 година да га идентификују на видео-снимку, као и да је то јасна порука Србима и Републици Српској, и још један доказ зашто не постоји поверење у правосуђе на нивоу БиХ.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала