Богољуб Карић: Новинарима обезбедити бенефицирани радни стаж

© Sputnik / Александар МилачићБогољуб Карић
Богољуб Карић - Sputnik Србија
Пратите нас
Слобода медија у Србији постоји, каже председник Покрета снага Србије Богољуб Карић, који на Светски дан слободе медија предлаже да се свим новинарима у Србији обезбеди бенефицирани стаж и најбољи могући услови рада у којима ће, каже, наставити да се боре за откривање истине.
Цензура - Sputnik Србија
Медији у Србији громогласно ћуте

Карић је у саопштењу навео да новинари морају да буду максимално заштићени, добро плаћени и поштовани, јер су они, наглашава, постали светионик који обасјава нашу стварност и помаже да сагледамо све позитивне и негативне стране света политике, бизниса и читавог друштва.

Заложио се и за то да медијске куће и сви они који се баве тим послом буду ослобођени ПДВ-а на опрему која им је неопходна за њихов рад и усавршавање.

Подсетио је да је слобода штампе једна од највећих тековина демократских друштава, али и на гашење његове БК телевизије пре 12 година.

Био је то, каже, незапамћен и бруталан напад на професионалну и младу редакцију која се придржавала новинарских кодекса и покушавала да наметне вредности породичне и пристојне Србије, те оценио да се такво време „медијског, економског и правног тероризма“ никада неће вратити у Србију.

Танјуг  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала