Смртоносни селфи — са медведом

CC BY-SA 3.0 / smartneddy / Formosan black bearМедвед
Медвед - Sputnik Србија
Пратите нас
Враћајући се са венчања, Индијац Прабу Батара набасао је на повређеног медведа и покушао је да направи селфи са њим, али га је животиња напала и убила на лицу места.

„Индипендент“ наводи да су присутни човека упорно убеђивали да не покушава да се слика са животињом.

Батара је пришао животињи, након чега су почели да се рвају, пас је притрчао покушавајући да помогне човеку. Међутим, није успео да уплаши медведа.

Како утешити медведа (видео) - Sputnik Србија
Како утешити медведа

Чувар парка у ком је мушкарац настрадао, рекао је да је Батара настрадао на лицу места.

Индија је, како наводи „Индипендент“, имала највише забележених случајева смрти повезаних са селфијима у периоду од марта 2014. до септембра 2016. године — више од 60 одсто свих смрти у свету повезаних са селфијима догодили су се у тој земљи.

Истраживачи Универзитета Мелон и Института за информације у Делхију дошли су до податка да се 76 од 127 смрти повезаних са селфијем у периоду од марта 2014. до септембра 2016. године догодило у Индији.

Селфији са медведима постали су толико распрострањени у САД 2014. године, да је америчка Шумска служба морала да упозорава људе да се не приближавају животињама.

„Особље центра за посетиоце редовно се суочава са небезбедним ситуацијама, јер посетиоци игноришу њихове инструкције“, саопштено је из америчке службе.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала