Захарова набројала три велике лажи Британије о тровању Скрипаљевих

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Званична представница руског Министарства иностраних послова Марија Захарова навела је три чињенице које доказују да је Влада Велике Британије лагала када је реч о инциденту са тровањем бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије.

„Магла се разилази и многобројне лажи британске Владе превођене премијерком Терезом Меј излазе на видело“, написала је она на свом налогу на Фејсбуку.

Припадници британске војске узимају узорке са места тровања бившег руског агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију - Sputnik Србија
Земан: У Чешкој смо правили „новичок“

Прва ствар је — где је уопште та хемијска супстанца, којом су Скрипаљеви наводно отровани, направљена, будући да су сами британски стручњаци који су анализирали сакупљену информацију са лица места демантовали тврдње власти, навела је она.

Друга лаж односи се на наводне мотиве Русије да уопште отрује Скрипаљеве, односно да је Москва то учинила због историјско лошег понашања Русије, што су руске власти категорички одбациле. Штавише, додала је она, Москва је навела више примера како је Британија прекршила норме међународног права и етике како би остварила сопствене националне интересе.

„Трећа лаж је та да се супстанца ’новичок’ наводно производила искључиво у Русији, иако је чешки председник Милош Земан лично изјавио да је и његова земља ту супстанцу правила“, истакла је Захарова.

Медији подсећају да је Земан прецизирао да је Чешка производила и складиштила ’новичок’ (А-234) додуше у малим количинама. „Занамо и где и када, нећемо бити лицемерни и не треба лагати по том питању“, навео је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала