Протести у Русији, Наваљни приведен

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПротести у Москви
Протести у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Широм Русије данас се одржани су протести на које је позвао опозиционар Алексеј Наваљни, а иако су протести одобрени само у неколико градова на Далеком истоку, демонстранти су се окупили и у Москви и Санкт Петербургу, због чега су Наваљни и његов колега Николај Љаскин приведени, преносе медији.
Присталице Алексеја Наваљног - Sputnik Србија
Наваљни наваљује да га Путин ухапси

Из прес-службе Московске полиције истичу да је Наваљни приведен јер од града није добио сагласност да се протести одрже, као и да се тренутно налази у полицији како би се утврдило шта ће му бити стављено на терет.

Током протеста у центру Москве приведено је око 300 људи, саопштила је престоничка полиција. Раније је саопштено да је на скупу у руској престоници учествовало око 1.500 људи. Према наводима полиције, 200 људи приведено је и на протестима у Санкт Петербургу, на којима се окупило око 2.000 учесника. 

Медији су раније пренели да је у Москви приведено и најмање 13 грађана, док је полиција према оним најагресивнијим била принуђена да примени силу.

Иначе, град Москва није одобрио Наваљном да се протести одрже у централној улици Тверској, већ су заузврат понудили улицу Сахарова, као и да максимални број учесника не буде већи од 15.000. Упркос томе, Наваљни је позвао демонстранте у протестну шетњу дуж Тверске улице, што су у Скупштини града оценили као провокацију и најавили да ће предузети адекватне мере у складу са законодавством.

Са друге стране, у Владивостоку, Новосибирску и Краснојарску, где су протести били одобрени, скупило се више стотина присталица Наваљног, а сами догађаји прошли су без инцидената.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала