Нулти час: Тенкови либијског маршала у последњем бастиону терориста, офанзива у пуном јеку

© REUTERS / Esam Al-Fetori Тенк либијске армије пуца на положаје терориста
Тенк либијске армије пуца на положаје терориста - Sputnik Србија
Пратите нас
Снаге либијског маршала Халифе Хафтара ослободиле су источне четврти града Дерне од милитаната, у борбама су погинула четири војника либијске војске, изјавио је за Спутњик извор у одреду „Буркан“ главне команде либијске војске.
Халифа Хафтар - Sputnik Србија
Шојгу и Хафтар: Руска и либијска војска настављају сарадњу

„Четири војника снага либијске војске погинула су током борби на положајима екстремиста и терориста у либијском граду Дерни на истоку земље“, саопштио је извор.

Он је додао да је либијска армија у понедељак увече ослободила подручја Ел Фатаих и Ел Хајла, који су били под контролом Савета шуре муџахедина из Дерне повезаног са Ал Каидом.

Претходно је Хафтар објавио о почетку операције за ослобођење града Дерна од терориста, који се налазио под контролом исламиста од пада режима Муамера Гадафија 2011. године.

„Дошао је нулти час за ослобођење Дерне“, рекао је Хафтар. Он је рекао да су његове снаге већ ушле у град и почеле са уништавањем последњих бастиона терориста.

Дерна се налази хиљаду километара источно од Триполија. Град је под контролом Савета шура муџахедина из Дерне, који укључује групе повезане са Ал Каидом. Раније су град контролисали терористи ДАЕШ-а. Град Дерна сматра се последњим упориштем исламиста на истоку земље који контролишу снаге под командом маршала Хафтара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала