Оставка Вујовића у парламенту, Синиша Мали ће бити предложен за министра

© Tanjug / TANJA VALICМинистар финансија Душан Вујовић
Министар финансија Душан Вујовић - Sputnik Србија
Пратите нас
У Скупштину Србије стигла је оставка министра финансија Душана Вујовића, коју је проследила премијерка Ана Брнабић. РТС-у је потврђено да ће за новог министра финансија бити предложен Синиша Мали.

Након што посланици констатују оставку министра Вујовића, премијерка има рок од 15 дана да Скупштини достави предлог за новог министра.

Министар Финансија Душан Вујовић - Sputnik Србија
Министар Вујовић поднео оставку

Из кабинета Ане Брнабић је, иначе, јутрос саопштено да је Вујовић о оставци обавестио председницу Владе Србије. У саопштењу се наводи да је Брнабићева захвална Вујовићу на досадашњој сарадњи, посвећености циљевима Владе и постигнутим резултатима у ресору који је водио.

Како се истиче, министар Вујовић је навео да су у време његовог мандата остварени значајни резултати у вези са макроекономском стабилизацијом, фискалном консолидацијом и структурним реформама.

„Признања угледних домаћих и иностраних међународних финансијских институција потврда су тих резултата“, наводи се у писму.

У саопштењу се наводи да је Брнабићева захвална Душану Вујовићу на досадашњој сарадњи, посвећености циљевима Владе и постигнутим резултатима у ресору који је водио.

Премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија
Ана Брнабић: Апсолутно реалан раст плата и пензија ове године

Вујовић је био министар привреде у влади Александра Вучића у периоду од 27. априла до 4. августа 2014. године, а након тога именован је за министра финансија, такође у влади Александра Вучића, и ту функцију обављао је до августа 2016. 

На месту министра финансија био је и у мандату од августа 2016. до јуна 2017. године, као и у мандату владе Ане Брнабић од јуна прошле године до данас.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала