Исламисти нису срушили хеликоптер Ка-52

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ка-52 "Алигатор" у Сирији
Хеликоптер Ка-52 Алигатор  у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Хеликоптер Ка-52 „алигатор“ који се срушио на истоку Сирије нису оборили терористи. Стручњаци су уверени да терористи сада решавају проблем који је повезан са офанзивама курдских бораца на територију коју су заузели.
Вертолеты огневой поддержки Ка-52 Аллигатор на Международном военно-техническом форуме АРМИЯ-2016 - Sputnik Србија
Срушио се руски хеликоптер у Сирији, пилоти погинули

Министарство одбране Русије је саопштило да је хеликоптер извршио планирани лет, а узрок његовог пада могла би да буде техничка грешка. Тела пилота који су погинули у паду хеликоптера су пронађена и достављена у војну базу.

Раније је лист „Комерсант“ објавио незваничну вест о овом догађају. Према његовим наводима, хеликоптер је био оборен са земље противваздушним ракетним системом.

Стручњаци наводе да средства пропаганде терористичке организације ДАЕШ нису ништа саопштила о сличним нападима, иако џихадисти веома брзо обавештавају јавност поготово ако је напад успео.

Осим тога, сада ДАЕШ има друге проблеме. Наиме, офанзива курдских милитаната на територији која је остала у рукама „калифата“. И то без обзира на чињеницу да је мала вероватноћа да се руски хеликоптер појави изнад територије коју контролише ДАЕШ на левој обали Еуфрата, сматрају стручњаци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала