Протест у Подгорици због напада на новинарку

© Sputnik / Небојша ПоповићПротест у Подгорици
Протест у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Пар стотина грађана, новинара и активиста цивилног сектора окупило се у 11 часова испред зграде Владе Црне Горе у Подгорици у знак протеста због синоћњег напада на новинарку Вијести Оливеру Лакић. Осим колега новинара из готово свих црногорских медија, забиљежено је и присуство представника великог броја опозиционих партија.

Директор НД Вијести Жељко Ивановић окупљеним грађанима је саопштио да се рањена новинарка Лекић осјећа добро, да је храбра и да је свјеснa свега што се догодило. Такође је захвалио свима који су се окупили на протесту, али и онима који нису дошли.

„О овоме су извјештавали и свјетски медији, али има медија, који су огледало власти, а који нијесу синоћ објавили ту информацију, или су је објавили у смислу да се десио неки малтене мафијашки обрачун и да је нека особа О. Л. погођена, али да је ван животне опасности“, казао је Ивановић.

Мост Миленијум у Подгорици - Sputnik Србија
Лов на новинаре у Црној Гори: Дотрчао сам два минута након напада и видео је на плочнику

Он је изразио жаљење због амбијента у којем функционише Црна Гора и запитао се може ли црногорско друштво послије свега да иде даље и да преживи још пет година владавине Мила Ђукановића, а такође се запитао и може ли друштво да преживи атмосферу у којој постоје државни непријатељи и издајници и у којој се људи који пишу отворено и слободно, проглашавају издајницима.

„Ово је показатељ што су ова власт и персонално Мило Ђукановић направили од овог друштва“, поручио је Ивановић.

„Мислим да ово друштво тоне у једну рупу, у један бездан“, додао је Ивановић, уз опаску да се не може надати ничему позитивном, нарочито након свега што се десило послије претходног напада на Лакићеву.

Предсједник Комисије за истраге о нападима на новинаре Никола Марковић рекао је да из Комисије годинама упозоравају да ће се десити нови напади, уколико се не расвијетле претходни.

„Ни ранији напади на Оливеру Лакић нијесу расвијетљени. Као предсједник Комисије упозоравам да се овакве ствари дешавају увијек послије скандалозних изјава људи који су на врху власти, и од господина Ђукановића који је новинаре ’Вијести‘ назвао фашистима“, казао је Марковић.

Подсјетимо, новинарка Оливера Лакић је рањена синоћ испред свог стана на Булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици, када јој је за сада непознати нападач нанио простријелну рану у предјелу десне поткољенице. То није први напад на Лакићеву. Она је прије шест година била претучена на том истом мјесту.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала