Јавност запањена: Хитна помоћ девојци на самрти — умрећеш као и сви остали

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Уђи у базу фотографијаВозила хитне помоћи
Возила хитне помоћи - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска јавност остала је у потпуном шоку након што је један локални портал објавио снимак разговора раднице Хитне помоћи и девојке која је након неколико сати преминула.
Смрт кинеског јутјубера - Sputnik Србија
Хтео да заради од снимка, а у ствари снимио властиту смрт (узнемирујући видео)

На снимку се јасно чује како Наоми Мусенга (22) телефоном покушава да објасни жени да је у великим боловима и да би могла умрети, али с друге стране, операторка читаву драму није схватила озбиљна, па је у једном тренутку почела да исмева девојку у агонији. 

„Страшно ме боли стомак, умрећу!“, једва је изговорила млада Наоми, а са друге стране стигао је неочекивани одговор.

„Умрећеш једног дана као и сви остали.“

Читав случај датира од децембра прошле године, али сада је тек процурио снимак разговора након чега је реаговала и француска министарска здравља Агнес Бузин. Након што је одслушала снимак који траје три минута, обећала је истрагу око читавог случаја.

На самом почетку снимка Мусенга покушава да објасни у чему је проблем, али с обзиром на то да је у великим боловима, све је ишло споро и звучала је прилично неразговетно.

Жена с друге стране линије очигледно није била расположена за такву врсту разговора.

„Спустићу ти слушалицу ако ми не кажеш шта се догађа. Не могу ти помоћи, немам појма који је проблем. Узми папир и оловку и запиши овај број телефона“, рекла јој је оператерка Хитне помоћи и упутила је на службу „Сос медисинс“ који јој шаљу лекара на кућну адресу. 

Сиријски дечак који је преживео бомбардовање - Sputnik Србија
Дечак који је избегао вишеструку смрт пред камерама

Ту се разговор завршио, али је то тек био почетак Наомине драме. Она је у агонији звала број телефона, док се оператерка Хитне помоћи забављала са својим колегама и наставила да исмева девојку, што се јасно чује на снимку.

Успела је да добије „Сос медисинс“, али је лекар дошао тек након пет сати. Хитно је превезена у болницу где је претрпела срчани удар и након неколико сати преминула.

Отказали су јој органи услед хеморалгичног шока.

Дан након што је објављен транскрипт разговора, оператерка Хитне помоћи је суспендована, а државно тужилаштво је покренуло истрагу.

„Била је сама, молила је за помоћ, јасно је рекла да ће умрети… Нико не би смео да умре на такав начин“, рекла је Мусенгина старија сестра за француске медије.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала