Вучић: Правосуђе је споро, спремни смо да прихватимо препоруке

© Tanjug / Драган КујунџићПредседник Србије Александар Вучић с члановима Венецијанске комисије
Председник Србије Александар Вучић с члановима Венецијанске комисије - Sputnik Србија
Пратите нас
Србија, кроз уставне амандмане који се односе на правосуђе, жели да обезбеди адекватну равнотежу између независности и одговорности судства, како би грађанима биле обезбеђене ефикасне и квалитетне правосудне услуге, изјавио је данас председник Александар Вучић, у сусрету са делегацијом Венецијанске комисије.
Турски хеликоптер - Sputnik Србија
Венецијанска комисија: Чистка после турског пуча противуставна

Он је оценио да је српско правосуђе споро и додао да је Србија спремна да прихвати препоруке Венецијанске комисије и примени добра искуства како би унапредила владавину права, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Председник Вучић примио је данас делегацију Венецијанске комисије, саветодавног тела Савета Европе које пружа правну помоћ државама чланицама, ради постизања европских правних и институционалних стандарда у областима демократије, људских права и владавине права.

Представници Венецијанске комисије су, током сусрета, истакли да су у Србију дошли како би сагледали предлоге уставних амандмана и постојеће примедбе, ради припреме годишњег извештаја који ће бити представљен у јуну.

Они су оценили да је уставна реформа важна и корак у добром правцу, али да је у том процесу неопходна добра комуникација свих релевантних актера. 

Европска комисија је, иначе, тражила од Венецијанске комисије да допринесе усклађивању правног система Србије са европским законодавством, како би испунила критеријуме за пријем у Европску унију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала