Амбасада Русије у Лондону: Британска полиција притвара држављане Русије

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗграда амбасаде Русије у Лондону
Зграда амбасаде Русије у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада Русије у Лондону саопштила је да су британски граничари и полицајци безразложно притварали и саслушали држављане Русије.
Зграда МИ5 (MI5) - Sputnik Србија
Шеф британске МИ5 упозорава Русију

Дипломатска мисија је истакла да је добила ове извештаје од лица која су стигла у земљу „легално, то јест, са британском визом“.

Амбасада је позвала да се сви којима се овако нешто десило обрате Амбасади.

Крајем марта, дипломатска мисија упозорила је на могућ пораст антируског расположења у Великој Британији и препоручила уздржавање од путовања у ову земљу.

​Дипломате нису искључиле повећану пажњу британске полиције и обавештајних служби према власницима руских пасоша на улазно-излазним пунктовима у земљи: притварање под лажним изговорима, захтеве за пружање на увид личних електронских уређаја и одузимање докумената.

Односи Русије и Велике Британије нагло су се погоршали због инцидента у британском Солсберију, где су отровани бивши пуковник Главне обавештајне управе Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе, и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је Русија умешана у тровање Скрипаља нервним агенсом А-234, што Русија категорички негира.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала