Славље у локви крви: Кадиров о отварању америчке амбасаде у Јерусалиму

© AFP 2023 / MAHMUD HAMSСукоби демонстраната и израелске војске у Појасу Газе
Сукоби демонстраната и израелске војске у Појасу Газе - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Чеченске Републике Рамзан Кадиров дао је оцену отварања Амбасаде САД у Јерусалиму, након што су у Појасу Газе поново почели сукоби, који су резултирали десетинама мртвих.
Палестинци носе демонстранта повређеног у сукобима са израелским снагама на граници Појаса Газе након пресељења Амбасаде САД у Јерусалим - Sputnik Србија
Америка блокирала резолуцију СБ УН о Гази

„Свечаност у част отварања америчке амбасаде у Јерусалиму и локва палестинске крви у Појасу Газе! На такав начин ће ући у историју понедељак, 14. мај 2018. године“, написао је лидер Чеченије на Телеграму.

Кадиров је нагласио да је амерички председник Доналд Трамп отворио амбасаду у Јерусалиму не обазирући се чак ни на мишљење својих савезника. Он је у посту подсетио на људе који су страдали због ове одлуке — 52 Палестинца су погинула, док је више од 2.000 повређено.

„Стејт департмент се јавља кад се неко у Чеченији и накашље, али мирно гледа реке арапске крви које пролива Израел. САД и Израел се највише плаше успостављања мира на Блиском истоку“, написао је Кадиров.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала