Захарова Украјинцима: Ми градимо, а не спаљујемо мостове

© Sputnik / Grigori Sisoyev / Уђи у базу фотографијаКримски мост
Кримски мост - Sputnik Србија
Пратите нас
Изјаву украјинске стране поводом отварања Кримског моста представница Министарства иностраних послова Марија Захарова оценила је као акт очаја. Према њеном мишљењу, они раде због „потпуног безнађа“.
Руске заставе, ноћни вукови и Захарова: Спектакуларно отварање Кримског моста (видео) - Sputnik Србија
Спектакл на Кримском мосту: Руске заставе и ноћни вукови (видео)

Захарова је навела да увек постоји могућност успостављања контакта и поновног изграђивања односа Русије и Украјине.

„Да, изгубили су територију, да, људи су направили свој избор, али нико не намерава да спали све мостове, сви желе да их граде, зато је потпуно нејасно због чега су морали да излазе са таквим коментарима“, нагласила је она и додала да на то не треба обраћати пажњу.

Према њеном мишљењу, украјинска пропаганда ће говорити да ништа што је изграђено није право.

„Међутим, пре тога ти сами људи су говорили да моста неће бити, да је он психолошки немогућ, да је то апсурд, готово као компјутерска графика, да су то све фалсификоване фотографије, тражили су неке нелогичности у снимцима, покушали су да представе да је то производ руске пропаганде. Сада је већ очигледно да мост постоји“, закључила је Захарова.

Кримски мост је јутрос, 16. маја, и званично отворен за саобраћај. Међу првима који су прешли са континенталног дела Русије на полуострво су званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова и вођа „Ноћних вукова“ Александар Залдостанов Хирург.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала