Косовска влада покренула „план Б“?

© AP Photo / VISAR KRYEZIUБезбедносне снаге самопроглашене републике Косово /
Безбедносне снаге самопроглашене републике Косово / - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада самопроглашеног Косова покренула је „план Б“ за трансформацију Косовских безбедносних снага у војску, јер је због вета српских посланика немогуће то учинити путем уставних амандмана, јавља приштински лист „Коха диторе“.

Нови план за трансформацију Косовских безбедносних снага, како се наводи, предвиђа период од 10 година током ког ће бити извршена транзиција.

Законски пакет који се односи на организациону структуру КБС послат је канцеларији такозваног премијера и након што прође кроз процедуру биће представљен кабинету владе. Затим се шаље на гласање у скупштину. Документ не предвиђа моменталну трансформацију, како што је покушано пре четири године, већ ће уклонити нека ограничења у вези са капацитетом, мандатом и мисијом КБС, пренео је лист.

У канцеларији премијера потврдили су да је законски пакет за КБС послат из релевантног министарства, да је стигао у владу, али да се још није нашао на седници владе.

„У интересу владе је да се ово догоди што пре, али увек у сарадњи са стратешким партнерима“, навели су из канцеларије премијера за „Коху“.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала