Путин: Да је Скрипаљ отрован бојним отровом, одмах би умро

© Sputnik / Alex McNaughton / Уђи у базу фотографијаСолсбери у Великој Британији где су отровани Сергеј и Јулија Скрипаљ
Солсбери у Великој Британији где су отровани Сергеј и Јулија Скрипаљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је у петак да се нада да ће бивши сарадник Државне обавештајне управе Русије Сергеј Скрипаљ, који је отрован у британском граду Солсберију, излаћи из болнице жив, здрав и неповређен.
Солсбери - Sputnik Србија
Скрипаљ пуштен из болнице и пребачен на тајну локацију

„Хвала богу што се опоравио, изашао из болнице, надам се да ће бити жив, здрав и неповређен“, рекао је Путин на конференцији за новинаре након разговора с немачком канцеларком Ангелом Меркел у Сочију. 

„Мислим да би овај човек, да је отрован неком бојним отровном супстанцом, као што тврде британске колеге, преминуо на лицу места. Боне отровне супстанце су толико јаке да човек страда моментално или у року од неколико секунди, евентуално неколико минута“, навео је Путин. 

Према његовим речима, Русија је много пута нудила Великој Британији сву неопходну помоћ у истрази случаја Скрипаљ и тражила да јој се дозволи приступ истражним материјалима, али да ипак никакав одговор из Лондона није добила. 

Бивши двоструки шпијун Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија су отровани у британском Солсберију почетком марта. Након тога су се односи Русије и Велике Британије нагло погоршали, пошто Лондон тврди да је у тровање нервно-паралишућом супстанцом А234 умешана руска држава. Москва ове оптужбе категорички негира. Данас је објављено да је Скрипаљ отпуштен из болнице. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала