Руски навијачи испред Арене: Немамо осећај да смо прешли границу (видео)

© Sputnik / Рајко МартиновићНавијачи ЦСКА из Брјанска очекују победу свог тима.
Навијачи ЦСКА из Брјанска очекују победу свог тима. - Sputnik Србија
Пратите нас
Узаврела је атмосфера пред почетак друге полуфиналне утакмице у којој се састају московски ЦСКА и Реал Мадрид. Стотине навијача окупило се испред „Штарк арене“ како би пружило подршку својим клубовима.

У Београду, можда и „најкошаркашкијем“ граду у Европи и престоници земље кошарке, данас се окупио европски крем овог спорта. На фајнал фору Евролиге, за титулу најбољег на Старом континенту, боре се ЦСКА из Москве, Фенербахче, Реал Мадрид и литвански Жалгирис.

Навијачи четири клуба су пожели да „опседају“ Београдску арену већ од 17 часова, а имали смо прилике и да разговарамо са присталицама ЦСКА који су на пут дуг преко 2.000 километара кренули аутомобилима.

„Одушевљени смо Србијом“, „нисмо први пут овде“, „немамо осећај да смо прешли границу и да смо у страној земљи“, само су неке од импресија руских навијача који су дошли да бодре ЦСКА у Београду.

Колики је значај овог догађаја за Београд и Србију, није потребно наглашавати.

© Sputnik / Рајко МартиновићНавијачи ЦСКА испред „Штарк арене“ уочи утакмице са Реал Мадридом
Навијачи ЦСКА испред „Штарк арене“ уочи утакмице са Реал Мадридом - Sputnik Србија
Навијачи ЦСКА испред „Штарк арене“ уочи утакмице са Реал Мадридом

Жељко Обрадовић, тренер турског Фенербахчеа је рекордер по броју освојених Евролига. У својој колекцији их има чак 9. Последњу је освојио прошлог маја, управо са Фенербахчеом.

На клупи ЦСКА седи Грк Димитрис Итудис, за кога је везано неколико куриозитета. Кум је Жељка Обрадовића и његов дугогодишњи асистент док је водио Панатинаикос и одлично говори српски језик — студирао је у СФРЈ.

Реал предводи Пабло Ласо, још једно име везано за Обрадовића. Сарађивао је са њим као играч, док је Жељко водио Реал.

Тренер Жалгириса је легенда литванске и европске кошарке Шарунас Јасикевичијус. Још једно име везано за Обрадовића и Итудиса. Био је играч Панатинаикоса док су њих двојица водила овај грчки тим.

Фајнал фор неће проћи без играча из Србије или оних који су кошаркашку репутацију стекли у Србији. И дресу Фенербахчеа су српски репрезентативци Марко Гудурић и Никола Калинић, али и Јан Весели, који је европску каријеру градио у београдском Партизану. За Жалгирис игра још један репрезентативац Србије, Василије Мицић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала