Стравични снимци с Кубе: Да ли је ово узрок трагедије у којој је погинуло више од 100 људи

© AP Photo / Ramon EspinosaМесто пада авиона на Куби
Место пада авиона на Куби - Sputnik Србија
Пратите нас
Кубански председник Мигел Дијаз Канел саопштио је да је формирана специјална комисија која ће утврдити узрок авионске несреће у којој је погинуло више од 100 људи.
Срушио се кубански путнички авион са 104 путника, има преживелих - Sputnik Србија
Први снимци: Срушио се кубански путнички авион са 104 путника, има преживелих

„Боинг 737“ у којем су се налазила 104 путника и шест чланова посаде срушио се и изгорео у петак, 18. маја, убрзо после полетања са међународног аеродрома „Хозе Марти“ у Хавани, а три особе су преживеле, наводи АП.

Истражитељи прегледају остатке авиона како би пронашли евентуалне трагове о узроку пада авиона. РТ преноси наводе локалних медија који се позивају на сведоке и тврде да је авион наводно ударио у далековод.

То је најгора авионска несрећа на Куби у последње три деценије и трећа велика несрећа те врсте од 2010. године, подсећа АП.

Небо је било облачно и на аеродрому је падала киша у време несреће, а кубанска државна телевизија јавила је да је авион стар 39 година нагло скренуо удесно након полетања за град Олгин, на истоку Кубе.

Државна авио-компанија „Кубана де авијасион“ чији је авион пао, има генерално добар биланс безбедности, али је позната по кашњењима и отказивањима летова, а многе своје авионе је повукла из саобраћаја због проблема са одржавањем протеклих месеци, па је зато била принуђена да изнајмљује чартер авионе од других компанија, наводи АП.

Мексичке власти су саопштиле је да је „Кубана де авијасион“ авион изнајмила од мексичке компаније „Аеролајнс Дамојх“, као и да су посаду чинили Мексиканци.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала