ДНР: Забрањено оружје стигло у Донбас

© AFP 2023 / GENYA SAVILOVВојска украјине
Војска украјине - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинске снаге безбедности су пребациле у Донабас артиљеријске системе који су забрањени Минским споразумом, рекао је новинарима заменик руководиоца оперативне команде Доњецке Народне Републике Едуард Басурин.
Последице гранатирања Горловке - Sputnik Србија
ДНР: У нападу на Горловку двоје људи тешко рањено

Ешалон са техником је стигао у Константиновку. Оружане снаге Украјине су добиле укупно 12 противтенковских цеви „рапира“ и више од 20 возила, о чему је команду ДНР обавестио локални становник.

Басурин је рекао да је војна техника након истовара пребачена у Лозоватско, 20 километара од линије разграничења. Оперативна команда ДНР се већ обратила специјалној посматрачкој мисији ОЕБС-а са захтевом да се истражи распоређивање забрањеног наоружања.

Забрањена муниција

Команда је саопштила и да је синоћ дошло до гранатирања Горловке. Према информацијама војске ДНР, Оружане снаге Украјине су користиле муницију која ја забрањена међународним споразумима.

Басурин је изјавио да ће у блиској будућности полицијски органи утврдити који команданти украјинских јединица су умешани у гранатирање.

Он је додао да ће власти ДНР наставити да прикупљају доказе о ратним злочинима украјинске војске против становника Донбаса. Документа ће бити предата међународним судским инстанцама.

„Народ Донбаса ће тражити да кривичну истрагу против тих лица води Интерпол“, изјавио је припадник војске ДНР.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала