ЕУ нам отворила врата за роминг, али...

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаМесинџер Телеграм
Месинџер Телеграм - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија је Србији „отворила врата“ потписаном изјавом на самиту у Софији о ромингу, који се односи на цео регион Западног Балкана, али његово укидање ће трајати, то је дуготрајан процес са много фаза, рекао је данас министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић.
Застава Европске уније испред зграде Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија
Шест нових иницијатива Брисела за Балкан

„Ово је мали корак, потписана је изјава о ромингу у две ставке. Једна је роминг који се односи на регион Западног Балкана. Ми смо пре три године потписали са БиХ, Црном Гором и Македонијом споразум о снижавању цена, а сада ЕУ жели да се то односи на цео регион Западног Балкана. Друга ставка се тиче укидања роминга за Западни Балкан када наши грађани путују у земље ЕУ и то ће, да се разумемо, потрајати“, казао је министар Љајић у дневнику РТС-а.

Како је додао, сада су за Србију „по први пут мало одшкринута врата, али ће ово, сасвим сигурно, трајати“.

„Ми ћемо бити упорни у томе. Грађани треба да знају да то неће бити ни брзо, ни лако, ни једноставно, нити ће се то десити сутра или прекосутра нити у овој туристичкој сезони“, рекао је Љајић.

Број телефонских превара у Москви је у последње три године порастао чак три пута. - Sputnik Србија
Брисел за смањење цена роминга на Западном Балкану

Он је казао да до укидања роминга у ЕУ за региона Западног Балкана постоји много фаза.

„Ја сам у најави тог скупа (самита у Софији) говорио да је земљама ЕУ требало 10 година да се договоре са телекомуникационим оператерима око укидања роминга у земљама Уније, а замислите сад да та директива треба да важи за земље које су у поступку приступања“, истакао је министар.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала