Два нова стадиона чекају играче и навијаче у Нижњем Новгороду

© Sputnik / Ненад ЗорићНекадашњи кошаркаш, данас министар спорта и омладине Нижњеновгородске области Сергеј Панов
Некадашњи кошаркаш, данас министар спорта и омладине Нижњеновгородске области Сергеј Панов - Sputnik Србија
Пратите нас
У Нижњем Новгороду биће одржано шест утакмица Светског првенства у фудбалу које се овог лета одржава у Русији, па је у Руском дому у Београду некадашњи кошаркаш ЦСКА из Москве а данас министар спорта и омладине Нижегородске области Сергеј Панов говорио о инфраструктури и осталим припремама за утакмице у овом граду.

У Нижњем Новгороду биће одиграни и меч осмине и четвртине финала Светског првенства у фудбалу.

„Стадион Локомотиве је реконструисан, а два стадиона су изграђена потпуно нова. Њих ће користити дечје спортске школе. Изграђен је нови аеродром, а ускоро се очекује и отварање станице метроа у близини стадиона. Обновљен је возни парк градског превоза, за превоз играча и навијача, као и неколико вагона за метро“, навео је Панов у Руском дому у Београду.

Изграђени су и нови хотели, набројао је даље тај прослављени кошаркаш, а постоји и велики број соба за све који дођу на Светско првенство. Цене соба нису подигнуте и то се строго контролише да не би било дизања цена за туристе и навијаче, истакао је Панов, а уложен је велики број средстава да се обнови град, да се обнове фасаде и путеви, и ти радови се исто приводе крају.

© Sputnik / Ненад ЗорићПромоција Нижњег Новгорода као града домаћина Светског првенства у фудбалу 2018.
Промоција Нижњег Новгорода као града домаћина Светског првенства у фудбалу 2018. - Sputnik Србија
Промоција Нижњег Новгорода као града домаћина Светског првенства у фудбалу 2018.

 

„Волонтери у овом граду такође учествују у организацији првенства. Постоје две групе волонтера — једна ће водити људе кроз град и показивати им све знаменитости, а друга група ће бити распоређена по спортским објектима па ће знати више информација о самом првенству“, додао је Панов.

Једна од битних тачака биће и и фестивал навијача који ће бити одржан на тргу, где може да стане око 15.000 људи, а како сугерише Панов, очекује се богат програм, концерти и бројне друге атракције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала