Дачић: Разумем Вулина, али ЕУ остаје приоритет

© Sputnik / Александар МилачићМинистар спољних послова Србије Ивица Дачић
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је данас да разуме реакцију министра одбране Александра Вулина, али да спољнополитички приоритет Србије остаје прикључење ЕУ.
Александар Вулин на прослави Дана Војнообавештајне агенције - Sputnik Србија
Вулин: Ако нас ЕУ условљава Косовом, треба да наставимо својим путем

„То и даље остаје, али не по сваку цену“, истакао је Дачић гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије.

Дачић је, упитан за Вулинову изјаву да ако је Унији кључно само КиМ да онда треба мењати спољну политику, рекао да разуме реакцију Вулина, али да је он такве ствари износио и док је Александар Вучић био премијер.

Јасно је да ЕУ занемарује тај део техничког преговора, као и стварање европских вредности у нашој земљи, рекао је Дачић, наводећи да је јасно истакнуто да је политика Владе, која је и у експозеима и према програму председника, и наш спољнополитички приоритет, придруживање Унији.

Дачић каже да са наше стране нема било какве трговине због неких рокова у вези са ЕУ, а да ће се тешко променити став земаља чланица ЕУ које су признале Косово, јер оне бране политику коју су водиле деведесетих година.

„Једнострано проглашење независности је крај једне такве политике. То је њихова самоодбрана, али их страшно нервира јер процес није завршен. Они мисле да је немогуће да проценат држава које признају Косово падне испод 100“, рекао је Дачић гостујући на РТС-у, напомињући да је за нас важно да одржавамо број земаља које нису признале Косово.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала