Уз божју помоћ: Сицилијанска мафија зарађује на религији

CC0 / / Мафија
Мафија - Sputnik Србија
Пратите нас
Поред „регуларног“ диловања дроге, рекета и коцкања, Коза ностра, клан Ноце, успео је да заради и на верском празнику.

Италијанска полиција ухапсила је 11 чланова сицилијанске мафије из клана Ноце, укључујући и шефове и високо рангиране чланове, који су организовали локални верски фестивал не би ли зарадили за „заточене другове“, пише „Република“.

Италијанска полиција - Sputnik Србија
Сицилија: Ухапшени жена бос и 24 мафијаша

У септембру 2015. године мафијаши су организовали Сагру — италијански локални фестивал у Палерму који су назвали „Свето срце Исусово“. Зарада од фестивала ишла је директно у џепове криминалне групе. Улични продавци плаћани су дневно, док је остатак профита ишао мафијашима. Сврха те мафијашке иницијативе била је прикупљање новца за породице ухапшених чланова криминалне групе, јављају медији.

Према медијским извештајима, свештеник није ништа пријавио полицији и затворио је цркву док су мафијаши прослављали „Свето срце Исусово“, иако се полицијска станица налази на близу 100 метара од цркве. „Република“ пише да је свештеник ћутао јер је највероватније био застрашен. После саслушања у полицији, свештеник је признао да је био под притиском мафије.

Према истражитељима, Коза ностра је успела да поврати свој утицај на Сицилији након што је 130 чланова пуштено из затвора и што се вратило криминалним активностима. Њих десетак заузели су водеће положаје у мафијашким клановима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала