Путин: Признаћемо истрагу о паду МХ17 ако будемо учествовали у њој

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаМесто пада МХ17
Место пада МХ17 - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин је изјавио да Русија може да призна резултате истраге о паду МХ17 само ако у њој буде пуноправно учествовала.
МИП Русија - Sputnik Србија
Русија: Истрага о паду МХ17 у Украјини је за жаљење

„Ми смо од почетка предлагали заједнички рад на истрази о тој трагедији, али на наше изненађење, нас у ту истрагу нису пустили. Украјинска страна тамо ради, без обзира на то што је Украјина прекршила међународна правила и није затворила ваздушни простор изнад територије у којој се одвијају борбе. Међутим, она ради, а Русија не“, изјавио је Путин на прес-конференцији.

„Зато нам није познато шта тамо пише, на чему је засновано то што та комисија пише. Да бисмо признали то што је тамо изложено, ми треба да пуноправно учествујемо у истрази. У сваком случају, ми ћемо се према томе односити са пажњом, са поштовањем и проанализираћемо све што је тамо изложено. Формулисаћемо наш став према том случају, али за сада ја нисам видео тај текст“, додао је Путин.

„Председник Путин је рекао да је спремност за сарадњу веома важна ствара… Пошто смо у потпуности солидарни са Холанђанима, мислим да Русија треба да покаже конструктиван став“, рекао је Макрон.    

Зграда Министарства одбране Русије у Москви - Sputnik Србија
Руска војска понавља: Ниједан руски „Бук“ није прешао руско-украјинску границу

Француски председник Емануел Макрон је поздравио спремност Русије да сарађује у истрази о паду МХ17.

Раније је начелник Одељења за истрагу Националне полиције Холандије Вилберт Паулисен изјавио да је међународна истражна група, која истражује околности рушења авиона „боинг" на истоку Украјине, открила да је ракетни систем „Бук", који је наводно оборио малезијски авион, припадао 53. ракетној бригади Оружаних снага Русије.

Малезијски авион „боинг 777" срушио се у источној Украјини у јулу 2014. године током лета за Куала Лумпур из Амстердама. У несрећи је погинуло свих 298 путника и чланова посаде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала