My name is Yulia: Погледајте писмо Скрипаљеве ћерке

© AP Photo / Dylan MartinezЈулија Скрипаљ током интервјуа у Лондону
Јулија Скрипаљ током интервјуа у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија још увек није уверена у каквом стању се налази Јулија Скрипаљ, да ли је она под притиском и да ли је дала своју последњу изјаву својевољно, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков у интервјуу за телевизију НТВ. Ројтерс је објавио фотокопију изјаве Јулије Скрипаљ у којој изјављује да жели да се врати у Русију.
Јулија Скрипаљ - Sputnik Србија
Први интервју Јулије Скрипаљ: Хоћу кући!

„Британска страна се досад није придржавала Бечке конвенције. Русија још увек није добила конзуларни приступ Јулији Скрипаљ. Не можемо да будемо потпуно уверени у каквом се стању она налази, да ли на њу било ко врши притисак, где се она налази… Да ли је давала изјаве сама“, рекао је Песков на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

Песков је додао да Русија има све основе да не верује Лондону.

Агенција Ројтерс објавила је фотокопију писмене изјаве Јулије Скрипаљ која представља копију садржаја ексклузивног видео-интервјуа који је пре тога дала агенцији. У њему ћерка бившег пуковника ГРУ изјављује да жели да се врати у Русију.

​Јулијино писмо написано је руком, а на крају писма је, наводно, њен потпис.

У писму Јулија Скрипаљ говори да је њено лечење након тровања било „споро и невероватно болно“. „Чињеница да је за наше тровање употребљен нервни агенс је шокантно“, наглашава она. У писму се наводи да она намерава да неко време остане у Великој Британији и помогне у бризи оца који је и даље у болници. Она, такође, наводи да би у даљој будућности волела да се врати у Русију.

​Раније је на видео-снимку за агенцију Ројтерс Јулија Скрипаљ изјавила да очекује да се врати у Русију. Она је споменула и помоћ коју јој је понудила Амбасада у Лондону, али је истакла да у овом тренутку не жели да прибегава тим услугама.

У британском граду Солсберију 4. марта су отровани бивши пуковник Главне оперативне управе Русије Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе, и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А234 умешана Русија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала