Зашто сам Шешељу продала кућу у Хртковцима

© Tanjug / Тања ВаличЛидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ на скупу у Јарку
Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ на скупу у Јарку - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ купио је кућу у Хртковцима од А. П, која је до 1991. године с породицом живела у Вуковару, а за загребачки „Вечерњи лист“ она каже да је основни циљ био да прода кућу и да би то урадила и да је знала ко је купује.
Полиција у Јарку, на улазу у Хртковце - Sputnik Србија
Вучић: Да ли је требало да дозволимо крвопролиће у Хртковцима?

„Кућа је на продају од 2001. године, када ми је преминуо отац. Све донедавно, када су се појавиле две мени непознате особе, нисмо имали озбиљних купаца. Касније се испоставило да кућу купује Шешељев син Михаило, који је нови власник куће“, рекла је она за загребачки лист.

Са Шешељем се срела, како се наводи, тек кад је цео посао био готов и када је дошао да види кућу.

„Први пут сам га видела уживо. Био је љубазан, распитивао се о животу у селу, раду у просвети, где и ја радим, као и о томе колико ми времена треба да се иселим. Рекао је и да у кући планира да отвори канцеларију странке, те да ће оданде да настави своју правосудну борбу са судом у Хагу“, рекла је А. П.

Присетила се да се њена породица у Хртковце преселила 1991. када су „на истоку Хрватске почели да одјекују ратни бубњеви“.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ на скупу у Јарку - Sputnik Србија
Окончана блокада у Хртковцима, приведен нападач на Жујовића (фото, видео)

Доласком у Хртковце купили су земљиште, на ком су њени родитељи почели да граде кућу док је она студирала на Факултету музичких уметности у Београду.

Како кућа нема земљу, ни башту, а никада није ни потпуно завршена, свих ових година није било интересовања купаца. Кућа је површине око 200 квадрата с локалом испред.

Лист пише да А. П. данас ради у Музичкој школи у Сремској Митровици, где ће се највероватније и преселити са породицом.

„Све до краја нисам знала коме продајем кућу, а и да јесам, свеједно бих је продала јер то ми је био циљ. Ко зна када би и да ли би уопште наишао други купац. Иначе, протеклих година редовно сарађујем с Католичком црквом у Хртковцима и Сремској Митровици, као и с низом друштава с хрватским предзнаком. Кажем то јер заиста никада нисам водила рачуна ко је ко и шта је“, каже А. П. која интензивно ради на исељењу из куће.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала