НАТО: Дајте још војске и авиона, Руси опаснији од терориста!

© REUTERS / Ints KalninsЕстонски војник на НАТО вежби
Естонски војник на НАТО вежби - Sputnik Србија
Пратите нас
Главнокомандујући НАТО снагама и америчком војском у Европи генерал Кертис Скапароти рекао је у четвртак да тражи још војника, шпијунских авиона и других ресурса како би се задржала америчка војна супериорност и одвратила Русија док Москва наставља модернизацију своје војске.
Припадници НАТО-а током војне вежбе Trident Juncture 2015 у Португалији - Sputnik Србија
НАТО обећао дa ће показати шта може да би обуздао Москву

Скапароти је рекао и да је одвраћање Русије један од његових главних задатака.

Ресурси који се сада фокусирају на борбу против тероризма можда треба да буду преусмерени, рекао је Скапароти новинарима после састанка са лидерима европских војски. 

„Када је реч о структури снага, у сваком од наших домена потребне су ми допуне“, рекао је он, преноси Ројтерс.

„Јачање америчких снага у конкретним ваздушним, копненим и поморским областима би ми помогло да боље урадим посао одвраћања Руса и доведем нас у бољу позицију да разумемо како Русија оперише“, рекао је он.

Скапароти је рекао да америчка војска има довољно летелица за рано упозоравање и контролу у Европи, али да он тражи додатне обавештајне и извиђачке авионе с обзиром на терен и друге специфичне потребе.

Он је додао да је са другим војним лидерима разговарао о потреби боље координације напора у борби против тероризма како би се ослободили ресурси који би могли да се користе као одговор на растуће изазове које представљају Русија и Кина.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала