Бразил: Ванредно стање у Сао Паолу — војска на улицама

© AP Photo / Silvia IzquierdoВојска и полиција на улицама током штрајка камионџија у Бразилу.
Војска и полиција на улицама током штрајка камионџија у Бразилу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Бразилска влада издала је војсци наређење да уклони блокаде са ауто-путева, које су поставиле камионџије у штрајку због превисоких цена горива, саопштио је један владин званичник.

Председник Бразила Мишел Темер одлучио је да након састанка са министрима у престоници Бразилији да војсци и полицији овлашћење да уклоне блокаде, рекао је неименовани званичник.

Специјалци током демонстрација у Рио де Жанеиру против предлога реформи бразилског председника Мишела Темера - Sputnik Србија
Бразил: Пуцано на присталице Луле да Силве, двоје рањено

Председник је изјавио да ће влада Бразила имати храбрости да заштити становништво од протеста, а камионџијама је поручио да ће бити одговорни за штету коју чине држави.

Ово је пети дан протеста камионџија, који је паралисао већину Сао Паола, а проглашено је и ванредно стање због несташице горива, наводи Ројтерс.

Преговарачи незадовољних камионџија договорили су се у четвртак да ће прекинути протесте, након што је влада обећала да ће стабилизовати цене дизела, што ће како наводи Ројтерс, коштати и до 1,4 милијарде долара.

Штрајк камионџија, како преноси агенција, не јењава упркос договору са владом.

Због штрајка, бензинске станице нису добиле редовну испоруку горивом, а трговински ланци не добијају неопходне производе.

У појединим градовима у Бразилу, јавне школе и универзитети нису одржали часове, а девет летова на међународном аеродрому у Бразилији је одложено, наводи АП.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала